Notice: Undefined offset: 1 in /home/dansmarinl/domains/dansmaries.nl/public_html/index.php on line 7

Notice: Undefined offset: 2 in /home/dansmarinl/domains/dansmaries.nl/public_html/index.php on line 8

Notice: Undefined offset: 3 in /home/dansmarinl/domains/dansmaries.nl/public_html/index.php on line 9

Notice: Undefined offset: 4 in /home/dansmarinl/domains/dansmaries.nl/public_html/index.php on line 10

Warning: mysql_result() [function.mysql-result]: meta_description not found in MySQL result index 8 in /home/dansmarinl/domains/dansmaries.nl/public_html/index.php on line 22
Column Henk Mees || Dansmaries

Flash is nodig!

Column Henk Mees
Door de knieën
Veel te vaak heb ik gedacht en ook wel eens opgeschreven dat het optreden van de Dansmari’s tijdens koninginnedag 2007 wel op een misplaatste grap moest uitdraaien. Laat ik het nu maar meteen ruiterlijk bekennen: ik heb me gruwelijk vergist.

Nee, ik kom niet met excuses omdat ik zo vereerd ben dat de Dansmari’s mij de gelegenheid hebben gegeven om hier een oefening van berouw af te leggen. Ik verdenk ze er wel van nu heimelijk te gnuiven over dit late eerherstel. Nou heren, neem er maar een pilsje op.

Waarom zo ootmoedig door de knieën, alsof ik hun dansjes imiteer. Welnu, dit indrukwekkende dansgezelschap heeft inmiddels zoveel respect afgedwongen met indrukwekkende acts dat ik ben gezwicht. Ik heb niet langer het lef om te smalen over kiloknallers die in mallotige maillots en veel te strakke pakjes staan te huppeltrutten.

De Dansmari’s hebben alle weerstand getrotseerd, zelfs uit de meest traditionele kringen van Oeteldonk. Gepasseerd voelden zich, die ministers en geminteraodsleden van het Boereparrelement. Hoe hadden ze op het echte stadhuis toch kunnen bedenken om naast de onvermijdelijke Kikvorschen ook de Dansmari’s een vleugje carnaval te laten vertolken op die mooie dag met de bijna complete familie Van Oranje in Den Bosch.

Nog nooit had iemand van de koninklijke familie zich hier met carnaval vertoond, en nu zich in 2007 de gelegenheid voordeed, werden de Dansmari’s daarvoor opgetrommeld. Bijna een jaar later was Rob van de Laar als Minister President van de Oeteldonkse Club nog niet bekomen van de schok. In zijn nieuwjaarsrede begon hij zomaar te rijmen over Beatrix die de Dansmari’s haar ‘koninklijke kont’ had toegekeerd.
Jaloezie of late erkenning?

Foto’s vormen gelukkig het historische bewijs dat onze koningin spontaan heeft kunnen schateren om de ‘Ode aan de preins’. Prinses Laurentien deed bijna in haar broek van het lachen. Weinig carnavalsvermaak kent zoveel parodie als de dansjes van onze Mari’s, kunnen we nu vaststellen.

Al die hoffelijke blijken van waardering hebben de Dansmari’s kennelijk geïnspireerd. De heren hebben over de catwalk, sorry Fatwalk, geparadeerd. Ze zorgden voor een kostelijk item in het tv-programma ‘Man bijt hond’. En als Bosch exportartikel werden ze uitgezonden naar Trier. Dat is nog maar een greep uit hun rijke scala aan hoogtepunten.

Nu ligt er dan deze heuse glossy, de ware Mari. Linda heeft al tachtig van die nummertjes achter de rug, Youp – begrijpelijk – wat minder. Mechtild heeft het hier in de stad bij een eenmalige uitgave gehouden. Dat moet de Dansmari’s uitdagen tot een vervolg. Dan kunnen we in het volgende nummer ongetwijfeld ook iets te lezen krijgen over het audiëntiebezoek aan de koningin, inclusief gala-optreden met nieuwe danspasjes. Want dát kan nu allemaal niet lang meer uitblijven.

Henk Mees
Brabants Dagblad
Dansmari's in actie

Nu te koop 1e Oeteldonkse film "Alles is Mari" op DVD ! 
Ja ik wil de DVD van de DansMari film Alles is Mari bestellen, de eerste oeteldonkse carnavals filmBegin dit jaar was de film "Alles is Mari" te zien in uitverkochte
bioscoopzalen van het Theater aan de Parade te Oeteldonk...
Maar nu kunt u deze op DVD aanschaffen, dan kunt u deze film
thuis bekijken, terugspoelen, slowmotion draaien, stop zetten en
uitzettent...  Heel VET cadeau voor de feestdagen toch?!

  Hoe kan u deze DVD bestellen? heel simpel vanuit de luie stoel !Bestelknop DVD fil Alles is Mari Oeteldonk 
          voor slechts € 11,11 + verzendkosten, klik hier en bestel

DVD Alles is Mari van de DansMAri's te koop bij Theo t Kappertje

      Of voor 11 euro cash bij 't Kappertje in de postelstraat  
         waar zit die postelstraat dan? Gewoon in Oeteldonk!

___________________________________________________

Vind DansMari's vet op Facebook

***  DansMari's & 11x11+11 = Vet Cool !  ***

Och wa was da toch mooi! Tijdens 11x11+11 kwamen in de
musical 'Vrimd Volluk over de vloer' de DansMari's voor ! 
Goed gedaan meiden we zij zo trots als een pauw..._____________________________________________________

Het 11e elftal van FC Hendrien 

Team DansMari

____________________________________________________

Vette vrolijke carnavalskraker de DansMari's "Aha daar is Mari"Download nu meteen de hit  "Aha daar is Mari" via iTunes of als MP3

Natürlich auch in deutscher Sprache verfügbar auf  iTunes oder MP3


Kijk hier hoe de DansMari's Knillis een DansMariPakje aantrokken...Optreden bij het Heinekenconcert met toestemming sponsor Bavaria!copyright 2024 Dansmaries | realisatie & design RBM design