Oeteldonks Kookboek Au Bain Mari
'Au Bain Mari' het verrassende kookschrift van de DansMari's
Voor het carnaval van 2013 hadden de DansMari's weer een uigekookt idee, ze hebben een kookboek samengesteld! Het beloofd heter te zijn dan de bestseller-serie van 2012 'Vijftig tinten grijs' en als je je aan de recepten houd kom je 11 kilo aan in een maand! Kijk dat zijn nog eens beloftes!
Au Bain Mari is nog steeds te koop bij boekhandel Heinen en Primera Rosmalen, of via deze website
Tour du Schrans 2013
Als lancering hadden ze natuurlijk ook iets vets georganiseerd, een suffe receptiel in een nog suffer zaaltje past niet bij de dansMari's dus hebben ze dat aangedikt tot een culinaire wandeling! Waarbij elke deelnemer 5 gerechten uit het kookboek te proeven kreeg en daarbij serveerde men ook nog een glaas wijn bij!
BOL = BOL en ja.. we waren geheel uitverkocht, helemaal tjokvol! 250 mensen waren erbij en dat selecte gezelschap Oeteldonkers heeft het unieke evenement Tour du Schrans 2013 meegemaak!
Het startschot voor Tour du Schrans 2013 werd gegeven bij Brasserie Top waar we de spieren opwarmde met een kopje Smit & Dorlas koffie.
Au Bain Mari
Het kookboek 'Au Bain Mari is tot stand gekomen met de medewerking van Bossche Horecabedrijven die samen met een DansMari een gerecht hebben gemaakt en de receptuur hebben beschreven in het boek!
Deelnemende bedrijven zijn;
* Restuarant LUX waar met chef kok Levi Janssen een mooi gerecht gemaakt werd van kalf en tonijn...
Chef Kok Levi leert DansMari Daan hoe je water moet koken...
* EetBar DIT staat in het kookboek met een Loempia die zelf de grootste boer van Oeteldonk heerlijk vindt!
DansMari Maarten kijkt naar het hoge nivo van het gerechtje dat hij met kok Vincent Sprangers heeft gemaakt
* Cafe Bar Le Duc heeft naast een huisbrouwerij ook een keuken en naast de boeroemde spare ribs kunnen ze veel meer lekkere dingen koken, zo ook stoofpotje met Ouwe Jan
Chef Michel Suurs is erg blij met de hulp van DansMari's
* Bodega Antonio staat natuurlijk ook in het boek met een eenvoudig maar wel heel lekker gerechtje!
Onze Ruud, zo scherp als een groot koksmes...
* De Meierijsche kar heeft samen met Jan Hein Heijmans een mooi klassiek gerecht gemaakt waar iedereen zijn vingers bij aflikt!
Terwijl DansMari Hans bij Bart Repko iets te snacken besteld heeft DansMari Rens brandend nieuws! Heet van de naald
* Zoetelief heeft met DansMari Daan een groot stuk vlees klaargemaakt op een hele speciale manier, niet gefrituurd en toch uit de frietpan!
Gelukkig had heeft DansMari Daan zijn Badeendjes op het droge...
* ff Swanjee kookt erg leuke gerechte onder leiding van Chef Licky Shee, de meest culinaire DansMari Chef Sjef ging ermee aan de slag
Chef en Sjef roeren in de pannen voor een mooi gerecht in 'Au Bain Mari'
* Restaurant Picasso staat natuurlijk ook in het kookboek, eigenaar Frans van Dijk is dikke maatjes met de DansMari's
DansMari's blij met vette recept dat Restaurant Picasso in kookschrift heeft geplaatst!
* Spoon het toonaangevende sushi restaurant van Den Bosch staat er ook in met het geheim hoe je zelf goede Sushi kan maken...
Die DansMari kan helemaal geen Sushi maken! Die moet nog veel leren!
* Het Keershuys heeft de droom van DansMari Rob gerealiseerd! een eigen snack! De Choleste-Rol staat vereeuwigd in het kookboek!
DansMari Rob naast zijn Held Toine die speciaal voor het kookboek de Choleste-Rol heeft gebraden!
* Meprise komt met een nieuwe Oeteldonkse klassieker in het kookboek te staan; Tiramisoep! Met daarin Boscche Manus en Bossche Koek (de echte van Koekhuis de Roosenkrans)
Bij DansMari Rens loopt het niet zomaar in de tiramisoep, maar echte Bossche Koek gaat er zeker in!
* Restaurant Fabuleux is verhuisd van Kneutergat naar Oeteldonk, Johan Busio zwaait de pollepel in de keuken en werkte graag mee aan het kookboek!
De Dansmari's zijn blij dat Johan Busio nu in Oeteldonk kookt bij Restaurant Fabuleux
* Azijnfabriek is het eindpunt van de Tour du Schrans 2013, tijdens het Dessert Dansant presenteren de DansMari's het kookboek "Au Bain Mari"
DansMari's Sjef en Jan brengen een serenade aan de moddervette fruitsalade...
Met medewerking van...
Het kookboek is vormgegeven door Hellen te Walvaart van Rakata
De foto's zijn gemaakt door Marcel Willems van Marcel Willems Fotografie
Daarnaast willen we onze dankbaarheid tonen;
Dat we foto's hebben mochten maken in de mooie witte suite van de Bossche Suites,
Dat we erbij waren in kamer 425 van het zomerpaleis toen onze Prins zijn ontbijt kreeg.
Dat we bij de varkens mochten kijken van Vers vlees boerderij Savelkous
Dat we tussen de kalveren mochten spelen in de stallen van Sleutjes-van Zandbeek
Dat we in de Jacuzzi mochten voor de foto bij the Art of living well
Dat MARIeke en Tineke van Tweelink de foto van Janzenlever hebben gestyled
Dat Bensdorp Wijnen een lekker passend wijntje bij elk gerecht heeft uitgezocht
Dat brouwerij Bavaria ons ook in dit project weer heeft gesteund, Proost!
Dat Henkelman vacumeermachines het geheim van Sous Vide koken met ons heeft gedeeld
'Au Bain Mari', het verrassende kookschrift van de DansMari's is nu nog te koop voor € 14,95 Boekhandel Heinen, en de Primera in Rosmalen heeft er nog 3 liggen...
Voor het carnaval van 2013 hadden de DansMari's weer een uigekookt idee, ze hebben een kookboek samengesteld! Het beloofd heter te zijn dan de bestseller-serie van 2012 'Vijftig tinten grijs' en als je je aan de recepten houd kom je 11 kilo aan in een maand! Kijk dat zijn nog eens beloftes!
Au Bain Mari is nog steeds te koop bij boekhandel Heinen en Primera Rosmalen, of via deze website
Tour du Schrans 2013
Als lancering hadden ze natuurlijk ook iets vets georganiseerd, een suffe receptiel in een nog suffer zaaltje past niet bij de dansMari's dus hebben ze dat aangedikt tot een culinaire wandeling! Waarbij elke deelnemer 5 gerechten uit het kookboek te proeven kreeg en daarbij serveerde men ook nog een glaas wijn bij!
BOL = BOL en ja.. we waren geheel uitverkocht, helemaal tjokvol! 250 mensen waren erbij en dat selecte gezelschap Oeteldonkers heeft het unieke evenement Tour du Schrans 2013 meegemaak!
Het startschot voor Tour du Schrans 2013 werd gegeven bij Brasserie Top waar we de spieren opwarmde met een kopje Smit & Dorlas koffie.
Au Bain Mari
Het kookboek 'Au Bain Mari is tot stand gekomen met de medewerking van Bossche Horecabedrijven die samen met een DansMari een gerecht hebben gemaakt en de receptuur hebben beschreven in het boek!
Deelnemende bedrijven zijn;
* Restuarant LUX waar met chef kok Levi Janssen een mooi gerecht gemaakt werd van kalf en tonijn...
Chef Kok Levi leert DansMari Daan hoe je water moet koken...
* EetBar DIT staat in het kookboek met een Loempia die zelf de grootste boer van Oeteldonk heerlijk vindt!
DansMari Maarten kijkt naar het hoge nivo van het gerechtje dat hij met kok Vincent Sprangers heeft gemaakt
* Cafe Bar Le Duc heeft naast een huisbrouwerij ook een keuken en naast de boeroemde spare ribs kunnen ze veel meer lekkere dingen koken, zo ook stoofpotje met Ouwe Jan
Chef Michel Suurs is erg blij met de hulp van DansMari's
* Bodega Antonio staat natuurlijk ook in het boek met een eenvoudig maar wel heel lekker gerechtje!
Onze Ruud, zo scherp als een groot koksmes...
* De Meierijsche kar heeft samen met Jan Hein Heijmans een mooi klassiek gerecht gemaakt waar iedereen zijn vingers bij aflikt!
Terwijl DansMari Hans bij Bart Repko iets te snacken besteld heeft DansMari Rens brandend nieuws! Heet van de naald
* Zoetelief heeft met DansMari Daan een groot stuk vlees klaargemaakt op een hele speciale manier, niet gefrituurd en toch uit de frietpan!
Gelukkig had heeft DansMari Daan zijn Badeendjes op het droge...
* ff Swanjee kookt erg leuke gerechte onder leiding van Chef Licky Shee, de meest culinaire DansMari Chef Sjef ging ermee aan de slag
Chef en Sjef roeren in de pannen voor een mooi gerecht in 'Au Bain Mari'
* Restaurant Picasso staat natuurlijk ook in het kookboek, eigenaar Frans van Dijk is dikke maatjes met de DansMari's
DansMari's blij met vette recept dat Restaurant Picasso in kookschrift heeft geplaatst!
* Spoon het toonaangevende sushi restaurant van Den Bosch staat er ook in met het geheim hoe je zelf goede Sushi kan maken...
Die DansMari kan helemaal geen Sushi maken! Die moet nog veel leren!
* Het Keershuys heeft de droom van DansMari Rob gerealiseerd! een eigen snack! De Choleste-Rol staat vereeuwigd in het kookboek!
DansMari Rob naast zijn Held Toine die speciaal voor het kookboek de Choleste-Rol heeft gebraden!
* Meprise komt met een nieuwe Oeteldonkse klassieker in het kookboek te staan; Tiramisoep! Met daarin Boscche Manus en Bossche Koek (de echte van Koekhuis de Roosenkrans)
Bij DansMari Rens loopt het niet zomaar in de tiramisoep, maar echte Bossche Koek gaat er zeker in!
* Restaurant Fabuleux is verhuisd van Kneutergat naar Oeteldonk, Johan Busio zwaait de pollepel in de keuken en werkte graag mee aan het kookboek!
De Dansmari's zijn blij dat Johan Busio nu in Oeteldonk kookt bij Restaurant Fabuleux
* Azijnfabriek is het eindpunt van de Tour du Schrans 2013, tijdens het Dessert Dansant presenteren de DansMari's het kookboek "Au Bain Mari"
DansMari's Sjef en Jan brengen een serenade aan de moddervette fruitsalade...
Met medewerking van...
Het kookboek is vormgegeven door Hellen te Walvaart van Rakata
De foto's zijn gemaakt door Marcel Willems van Marcel Willems Fotografie
Daarnaast willen we onze dankbaarheid tonen;
Dat we foto's hebben mochten maken in de mooie witte suite van de Bossche Suites,
Dat we erbij waren in kamer 425 van het zomerpaleis toen onze Prins zijn ontbijt kreeg.
Dat we bij de varkens mochten kijken van Vers vlees boerderij Savelkous
Dat we tussen de kalveren mochten spelen in de stallen van Sleutjes-van Zandbeek
Dat we in de Jacuzzi mochten voor de foto bij the Art of living well
Dat MARIeke en Tineke van Tweelink de foto van Janzenlever hebben gestyled
Dat Bensdorp Wijnen een lekker passend wijntje bij elk gerecht heeft uitgezocht
Dat brouwerij Bavaria ons ook in dit project weer heeft gesteund, Proost!
Dat Henkelman vacumeermachines het geheim van Sous Vide koken met ons heeft gedeeld
'Au Bain Mari', het verrassende kookschrift van de DansMari's is nu nog te koop voor € 14,95 Boekhandel Heinen, en de Primera in Rosmalen heeft er nog 3 liggen...
Dansmari's in actie
Nu te koop 1e Oeteldonkse film "Alles is Mari" op DVD !
Begin dit jaar was de film "Alles is Mari" te zien in uitverkochte
bioscoopzalen van het Theater aan de Parade te Oeteldonk...
Maar nu kunt u deze op DVD aanschaffen, dan kunt u deze film
thuis bekijken, terugspoelen, slowmotion draaien, stop zetten en
uitzettent... Heel VET cadeau voor de feestdagen toch?!
Hoe kan u deze DVD bestellen? heel simpel vanuit de luie stoel !
voor slechts € 11,11 + verzendkosten, klik hier en bestel
Maar nu kunt u deze op DVD aanschaffen, dan kunt u deze film
thuis bekijken, terugspoelen, slowmotion draaien, stop zetten en
uitzettent... Heel VET cadeau voor de feestdagen toch?!
Hoe kan u deze DVD bestellen? heel simpel vanuit de luie stoel !
voor slechts € 11,11 + verzendkosten, klik hier en bestel
Of voor 11 euro cash bij 't Kappertje in de postelstraat
waar zit die postelstraat dan? Gewoon in Oeteldonk!
___________________________________________________
*** DansMari's & 11x11+11 = Vet Cool ! ***
Och wa was da toch mooi! Tijdens 11x11+11 kwamen in de
musical 'Vrimd Volluk over de vloer' de DansMari's voor !
Goed gedaan meiden we zij zo trots als een pauw...
_____________________________________________________
Het 11e elftal van FC Hendrien
____________________________________________________
Vette vrolijke carnavalskraker de DansMari's "Aha daar is Mari"